Biografie

In 1998 werd Hanneke Wels-Davelaar tijdens een bezoek aan de Verenigde Staten gegrepen door de prachtige kunstwerkjes die zogeheten 'bead artists' van kralen wisten te creëren. Het fijne gevoel voor kleur en compositie dat zij als succesvol ontwerpster van kleding had ontwikkeld, kwam haar goed van pas toen zij zich ging verdiepen in de diverse technieken waarmee kralen zich tot sieraden laten omvormen, kortweg 'beading'geheten. Dankzij haar creatieve achtergrond verschenen onder haar handen al snel de schitterendste sieraden.

Dienden ooit grote Amerikaanse beadartists haar tot inspiratie, nu is Hanneke zelf een inspiratiebron voor anderen geworden. Zij heeft de afgelopen jaren tal van worskhops gegeven en heeft haar bijzondere vaardigheid met kralen van kristalglas, (half-)edelstenen en andere natuurlijke materialen ook al op televisie kunnen vertonen.

Hanneke heeft zich de laatste jaren toegelegd op het ontwerpen van exclusieve sieraden. Haar unieke creaties zijn sinds november 2009 te aanschouwen op de Sieraad Art Fair die jaarlijks in de Amsterdamse Westergasfabriek gehouden wordt.

Hanneke Wels
Hanneke Wels-Davelaar (1969) is geboren in een creatief gezin in Hilversum. Vader was fotograaf, moeder is coupeuse. Zijzelf heeft de modevakschool doorlopen. Met haar man en twee kinderen woont zij in Eemnes.