Inspiratie

Sieraden, maar dan anders. Elk stuk is uniek. Soms groot en opvallend, maar ook subtiel en elegant. Het zijn de kleuren en vormen van de materialen die in mijn sieraden de hoofdrol spelen, en mij steeds weer inspireren tot het ontwerpen van unieke stukken. Vooral de adembenemende kleuren en texturen van een half edelsteen, schelp- of Swarovski-element zorgen ervoor dat ik elke keer weer geprikkeld raak.

Mijn passie voor het werken met naald en draad is na de middelbare school ontstaan tijdens mijn opleiding tot coupeuse aan de Rotterdamse Snijschool. Na een aantal jaren, vanaf 1998 kwamen de kralen in mijn leven en werd het een hele nieuwe uitdaging. Van kleding ontwerpen stapte ik geleidelijk aan over op het ontwerpen van sieraden.

Het ontwerpproces begint bij mij niet op papier, zoals bij de meeste ontwerpers, maar het is puur de kracht van de materialen die mij uitdagen nieuwe vormen en composities neer te zetten. Nadat ik mijn materialen gekozen heb, is de volgende stap het creëren van de perfecte balans tussen diverse kleuren glaskralen en de eventueel uitgekozen steen of schelp. Door gebruik van matte en glanzende kralen ontstaat dan na verloop van tijd die perfecte balans waarnaar ik op zoek ben.

Al mijn stukken maak ik volledig met de hand. Het vervaardigen van een sieraad duurt van uren tot weken voordat het af is. Alle kralen zijn stevig vastgenaaid met naald en draad, eventueel met lijm bij het gebruik van cabochons. Alle opgewerkte stukken worden afgewerkt met ultra suède. Ik gebruik alleen de beste en hoogste kwaliteit glasparels en glaskralen, bijzondere halfedelstenen en prachtige Swarovski-kristallen.

Mijn sieraden zijn opvallend en uitgesproken aanwezig, maar door het gebruik van meerdere kleuren in een sieraad is het gemakkelijk te combineren bij diverse outfits. In elk stuk leg ik mijn hart en creativiteit. Ik ben trots op mijn werk en ik hou van het dragen en maken van deze prachtige kunstwerken.